ONZE GESCHIEDENIS

U zult zich ongetwijfeld afvragen hoe zo’n amusementsgroep nu eigenlijk tot stand komt!
Nu, het antwoord is feitelijk heel eenvoudig: zoals zoveel dingen is het in eerste instantie als grap ontstaan.

Een groepje enthousiaste mensen begon bij één van hen thuis, met een hapje en een drankje en veel lachen onder elkaar, wat liedjes samen te zingen met wat muzikale begeleiding erbij, niet vermoedend dat hier later een prachtig amusementsgezelschap uit zou ontstaan. Al snel kwamen er een aantal mensen bij, totdat Corry Raaijmakers en Jan Claassen samen het idee opperden om een zang-en amusementsvereniging op te richten. Na gesprekken in wijkhuis "De Terp" kon daar een bovenruimte worden gebruikt voor de repetities, echter deze ruimte werd al snel te klein, zodat naar de grote zaal moest worden verhuisd.

Toen moest er nog een naam voor de vereniging worden bedacht; het werd uiteindelijk:

"De Notenkrakers Helmond".


Nu was het moment gekomen zowel intensief als creatief te gaan werken aan het ontwikkelen van repertoire en het instuderen van liedjes en sketches voor het eerste optreden op 16 juni 2000 in wijkhuis "De Terp".

Sinds de oprichting hebben wij al meer dan 500 optredens op middagen respectievelijk avonden verzorgd met uitsluitend Nederlandstalige liedjes en sketches. Vermeld dient te worden dat wij tevens anderstalige liedjes vertalen in het Nederlands, zodat iedereen weet waarover het lied gaat en er soms ook kan worden meegezongen. Er wordt altijd live gezongen en gemusiceerd met als kanttekening dat het geluidsniveau wordt aangepast aan de luisteraars.

Op dit moment bestaat de zanggroep uit ± 30 personen, vrouwen en mannen, alsmede onze dirigente Willy van Oorschot en onze geluidsman Willie Vermulst.
Het geheel wordt begeleid door ons zéér ervaren instrumentaal combo, bestaande uit een accordeonist, een slag- en tevens sologitarist, een basgitarist en drummer. We maken gebruik van onze eigen geluidsapparatuur.

Onze doelgroep bestaat uit bejaarden - verpleeg - en zorginstellingen, (wijk)verenigingen in Helmond en omstreken in een straal van circa 50 kilometer. 

Wij zijn geen commerciële instelling, hetgeen inhoudt dat onze optredens zich uitsluitend tot de eerdergenoemde doelgroepen beperken. Gezien de kosten met betrekking tot kleding, instrumenten en geluidsapparatuur is sponsoring van harte welkom.